Nejen o hře Tři na lavičce (z pořadu RozHraní)

Jakub Kamberský

V pořadu RozHraní, který je vysílán každý čtvrtek večer na stanici Praha nás jeho autor Tomáš Černý zavedl do zákulisí natáčení nového, konkrétně pak rozhlasového nastudování hry Alda Nikolaje, Tři na lavičce (2008). Jedná se o velmi známý příběh tří důchodců. Termín známý nepoužívám jen tak náhodou, neboť je známá skutečnost existence televizního zpracování s Ladislavem Peškem, Martinem Růžkem a Jiřinou Štěpničkovou či záznamu z poetické kavárny Viola taktéž s Ladislavem Peškem, Valterem Taubem a Danou Medřickou. (ukázka zazněla v rámci Pátečního večera na stanici Vltava Pětačtyřicet let s Violou).

Režisér Petr Mančal do nového nastudování obsadil herce Petra Kostku, Josefa Somra a Zdenu Hadrbolcovou. Dozvěděli jsme se, že premiéru si hra odbude na Nový rok 2009. V této souvislosti, resp. v souvislosti s vysíláním rozhlasových her vůbec, vznesla dramaturgyně Jitka Škápíková prosbu, či apel na posluchače, aby posílali náměty a návrhy, jaké hry a v jakém rozsahu je chtějí posluchači stanice Praha slýchat.

Ne všechna přání mohou být pochopitelně splněna, ale dramaturgie Prahy přislíbila, že se podněty bude určitě zabývat. Proto jsem si dovolil předložit dané informace.

(K apelu Jakuba Kamberského se samozřejmě připojuje celá redakce Panáčka – prosíme, pište na e-mail Jitka.Skapikova@rozhlas.cz všechny své nápady stran dramaturgie rozhlasových her!)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)