Klaudie, Tomáš a boxer Bruno 1/10 (2014)

Veronika Hájková. Četba na pokračování. Režie Yvona Žertová.

Účinkuje Dana Batulková.

Natočeno 2014 (10 x 10 min.). Premiéra 1.-5. 9. 2014  v rámci cyklu Klub Rádia Junior (ČRo 2 Praha, 19:00 h.). Repríza 22.-26. 5., 29. 5. – 2. 6. 2017 (ČRo Rádio Junior).

Lit.: anonym: Veronika Hájková: Klaudie, Tomáš a boxer Bruno. In web ČRo Rádio Junior, srpen 2014 (článek). – Cit.: Psí kusy i psinu zažijeme v městečku Kostelci s hrdiny zbrusu nového seriálu „Klaudie, Tomáš a boxer Bruno“. Poslouchejte Klub Rádia Junior, který začíná každý den v 19 hodin na Rádiu Junior a na Dvojce Českého rozhlasu.

Páťačka Klaudie se poprvé vydává do nové třídy v novém městě, kam se její rodiče během prázdnin přestěhovali. Je plná očekávání, ale hned první den se dostane do konfliktu se spolužačkou – do té doby jedinou Klaudií ve škole. Na cestě domů se vydá podél řeky a probírá své smíšené pocity. Za živým plotem ji zaujme bílý boxer Bruno.  

Začne se s ním mazlit a zjistí, že ji někdo pozoruje. Je to Tomáš – kluk z šesté A. Než se stihnou navzájem pořádně představit, Bruno na sebe strhne pozornost a Tomáš s ním běží k řece. Všichni tři pak vytáhnou z vody starého pána, rybáře, kterému se udělalo nevolno. Tomáš Klaudii vysvětlí, že Bruno je záchranářský pes, ale jak o tom Klaudie večer čím dál víc přemýšlí, je jí to celé divné. Další zážitky s novými kamarády její podezření jen utvrdí.

Bruno je pes s nadpřirozenými schopnostmi, který umí i mluvit, ale proč ho slyší jen Tomáš a jeho děda? Co se bude muset stát, aby Brunovi rozuměla i Klaudie?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)