Rychlebské povídky 1/4 (2014?)

Jiří Wilson Němec. Četba na pokračování. Režie Tomáš Soldán.

Účinkuje Igor Bareš.

Nastudoval ČRo Olomouc v roce 2014 (?). Premiéra (?) prvního dílu 23. 11. 2014  (ČRo Olomouc, 18.04 h.; 25 min.) v programové řadě Počteníčko. Zbývající díly odvysílány 30.11.,  7.12., 14.12.2014.

Repríza série od 4. 6. 2017 (ČRo Olomouc, 18.04 h.) v cyklu Počteníčko.

Obsah: 1. Klíče – Srna – 2. Opravářka. – Adam. – 3. Koupaliště – 4. Kamení – Klavír.

Pozn.: Rychlebské povídky obsahují široký okruh námětů i míst, kde se jejich příběhy odehrávají. Vévodí jim krátké prózy situované do milovaných Rychlebských hor a Jeseníků, ale nechybí ani Olomouc. Některé povídky obsahují prvky nadpřirozenosti, jiné zachycují zcela reálné, nečekané zážitky běžně plynoucího času a jednajících postav.  (anotace)

Pozn.: „Rychlebské povídky“ jsou již autorovou třetí beletristickou knížkou. Předchozí „Vilémky, čili takhle nějak to bylo“ a „Nakonec Olomouc“, byly knížky vzpomínkové, mapující autorovy životní peripetie kluka z učitelské rodiny.
Dvacet pět povídek zabírá široký okruh námětů. Od povídek s prvky nadpřirozena, duchů, upírů a jiných dimenzí (Buk, Tulačka, Dýmka, Mariáš, Hra, aj.) až po povídky zcela reálné, zachycující nečekané zážitky, jinak normálně plynoucího času a jednajících postav (Cesta, Slzy, Salát, Vrba). Některé z povídek byly oceněny prvním místem v literární soutěži „Řehečská slepice.“ Povídky doprovází ilustrace známého karikaturisty Břetislava Kovaříka. S jeho tvorbou se můžete v současnosti potkávat např. v deníku E15. (anotace stejnojmenné literární literární předlohy)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)