Osudy – Václav Břicháček 1/5 (2008)

Rozhlasové vzpomínky psychologa a skauta. Připravil Jan Kašpar. Technická spolupráce Tomáš Gsöllhofer.

Natočeno 2008. Premiéra 8. – 12. 9. 2008.

Lit.: Anonym: OSUDY – Václav Břicháček. In web ČRo 8. 9. 2008 (anotace). – Cit.: Rozhlasové vzpomínky Václava Břicháčka představí významného českého psychologa, který kromě své základní profese, přijal pod přezdívkou Gigant celoživotní angažmá ve skautském hnutí. Pořad připravil Jan Kašpar, technická spolupráce Tomáš Gsöllhofer.
“Psychologie se odjakživa starala o lidi a skupiny, které byly z různých důvodů psychicky slabé, snažila se jim pomoci. Málokoho zajímali lidé zdraví, otužilí a pevní. Ale tito lidé, lidé zdraví, jsou možná ještě větším tajemstvím než ti handicapovaní. Proč jsou fit, proč se netrápí banalitami, proč pracují dobře a proč dobře vychovávají své děti? Tyto otázky jsem si kladl, když jsem se snažil formulovat obecný rámec tzv. Psychologie zdraví,” říká, mimo jiné, ve své pětidílné zpovědi, v populárním pořadu Osudy v Českém rozhlase 3 – stanice Vltava docent Václav Břicháček, významný český psycholog, který se narodil v roce 1930 v Písku a který, kromě své profese základní profese, dovedl pod přezdívkou Gigant (V.B. měří téměř 2 metry) přijmout plné angažmá ve skautském hnutí bezprostředně po 2. světové válce, po obnově Junáka v letech 1968-1970, kdy byl jeho místonáčelníkem a po tzv. třetí obnově v roce 1989, kdy se stal jeho náčelníkem – dnes je náčelníkem čestným. Václav Břicháček bude vyprávět o sobě, o talentu naplnit volný čas, o dovednosti být psychicky zdráv a o všech etapách života, které by si každý z nás měl dovolit prožít naplno a dobře. Pětidílné osudy připravil Jan Kašpar za technické spolupráce mistra zvuku Tomáše Gsöllhofera.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Lit.: Anonym: OSUDY – Václav Břicháček. In web ČRo 8. 9. 2008 (anotace). – Cit.: Rozhlasové vzpomínky Václava Břicháčka představí významného českého psychologa, který kromě své základní profese, přijal pod přezdívkou Gigant celoživotní angažmá ve skautském hnutí. Pořad připravil Jan Kašpar, technická spolupráce Tomáš Gsöllhofer.
„Psychologie se odjakživa starala o lidi a skupiny, které byly z různých důvodů psychicky slabé, snažila se jim pomoci. Málokoho zajímali lidé zdraví, otužilí a pevní. Ale tito lidé, lidé zdraví, jsou možná ještě větším tajemstvím než ti handicapovaní. Proč jsou fit, proč se netrápí banalitami, proč pracují dobře a proč dobře vychovávají své děti? Tyto otázky jsem si kladl, když jsem se snažil formulovat obecný rámec tzv. Psychologie zdraví,“ říká, mimo jiné, ve své pětidílné zpovědi, v populárním pořadu Osudy v Českém rozhlase 3 – stanice Vltava docent Václav Břicháček, významný český psycholog, který se narodil v roce 1930 v Písku a který, kromě své profese základní profese, dovedl pod přezdívkou Gigant (V.B. měří téměř 2 metry) přijmout plné angažmá ve skautském hnutí bezprostředně po 2. světové válce, po obnově Junáka v letech 1968-1970, kdy byl jeho místonáčelníkem a po tzv. třetí obnově v roce 1989, kdy se stal jeho náčelníkem – dnes je náčelníkem čestným. Václav Břicháček bude vyprávět o sobě, o talentu naplnit volný čas, o dovednosti být psychicky zdráv a o všech etapách života, které by si každý z nás měl dovolit prožít naplno a dobře. Pětidílné osudy připravil Jan Kašpar za technické spolupráce mistra zvuku Tomáše Gsöllhofera.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)