Veľká láska 1/5 (Velká láska, 2015)

Vladimír Balla. Čtení na pokračování. Černohumorná próza slovenského spisovatele. Redakčně připravila Zuzana Belková. Hudební spolupráce Ludmila Hodulíková. Zvuk Ľubica Olšovská. Režie Milena Lukáčová.

Čte Pavol Michalka.

Natočeno 2015. Premiéra 13.-17. 7. 2015 (Rádio Devín, 13:00 h.). Repríza 1. dílu 19. 5. 2018 (Rádio Litera, 10:00 h).

Česká premiéra 4. – 8. 6. 2018 (ČRo 3 Vltava, 18:30 h) v cyklu ČeskoSlovenský rok.

Lit.: Belková, Zuzana: Čítanie na pokračovanie – Balla: Veľká láska. In web Rádio Devín, 13. 7. 2015 (článek). – Cit.: Balla je laureát Ceny Ivana Kraska a víťaz ceny Anasoft Litera 2012. Poviedky začal uverejňovať časopisecky od roku 1992, knižne debutoval zbierkou poviedok Leptokaria, nasledovali knihy Outsideria, Gravidita, Tichý kút, Unglik, De la Cruz, Cudzí, V mene otca a Oko. Nová, desiata Ballova kniha má názov VEĽKÁ LÁSKA. Slávnostne ju uvedú 21. júla v rámci Literárneho klubu u Zichyho, Rádio Devín však exkluzívne ponúka čítanie na pokračovanie z nej už tento týždeň (od 13. do 17. júla o 13:00)

Balla je stabilná spisovateľská značka. Stále rovnako sebaironický, stále neľútostne ironický. Potvrdzuje auru autora schopného abstrakcie od každodennej všednosti, ktorej prejavy sú však jednou z najvýraznejších motivácií jeho písania. Nezľavuje z mizogýnskych a zdanlivo mizantropických štylizácií, avšak podstatnejšie než úvahy o miere ich autenticity je vypäto etické a humanistické vyznenie v podtexte.
V réžii Mileny Lukáčovej číta Pavol Michalka, redakčne pripravila Zuzana Belková.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)