Důchodkyně nestřílejte 1/5 (2015)

Marcela Mlynářová. Četba na pokračování. Připravil Ivan Němec. Režie Alexandra Bauerová.

Účinkuje Ivana Hloužková.

Nastudovalo Brno v roce 2015. Premiéra 30. 11. – 4. 12. 2015 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.; 5 x 29 min.).

Obsah: 1. Derby -  2. Žena-matka – 3. Venkovanka – 4. Vnuci – 5. Když se ucho utrhne

Lit.: anonym: Marcela Mlynářová: Důchodkyně nestřílejte (1/5). In web ČRo 2 Praha, listopad 2015 (anotace). – Cit.: Zbavena pout (pravidelného zaměstnání, péče o manžela a výchovu dětí) se snaží užít si ještě života. S humorem (někdy i černým), nadsázkou, úsměvnou ironií i sebeironií. Lehké, vtipné čtení využívá osobních zkušeností a schopnosti pozorně vnímat svět. 

Čtenáři/posluchači v něm tak nacházejí i to, co sami zažili (nebo zažívají) při opatrování vnoučat, při kontaktu s dospělými dětmi nebo při vzplanutí pozdní lásky. Každou kapitolu pak uzavírají sarkastická malá moudra. Jsou výstižnou (i když leč nevážně myšlenou) hyperbolickou pointou dílčích příběhů.

Spisovatelkou se Marcela Mlynářová (* 1948) stala až v roce 1999, kdy jí vyšla první kniha. Od té doby jich vydala víc než 10. Líči v nich obvykle nelehký život současných žen. Není divu, že si její dílo oblíbila zvláště ženská čtenářská obec. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)