Babinec 1/10 (1989)

Zdeněk Šmíd. Záznam o jednom obyčejném školním roce v jedné neobyčejné škole. Připravil Zbyněk Ungr. Režie Miroslav Buriánek.

Čtou Jan Gross a Jaroslava Obermaierová.

Nastudovala Plzeň v roce 1989. Premiéra 9. dílu  16. 9. 1989 (Praha, 21:45 – 22:15 h.), 10. dílu 17. 9. 1989 (Praha, 21:45 – 22:15 h.).

Pozn.:  Román z prostředí střední ekonomické školy pro pracující. Ne náhodou zasadil spisovatel Zdeněk Šmíd děj svého úspěšného románu do školního prostředí. Sám se totiž dlouhá léta zabýval pedagogickou činností, a tak je pro něj toto prostředí velmi důvěrně známé. Zasvěceně provádí čtenáře jedním obyčejným školním rokem střední ekonomické školy pro pracující. Se svým typickým humorem líčí osudy učitelů i jejich dospělých žáků, s porozuměním se zamýšlí nad jejich problémy v soukromém i profesním životě a se znalostí věci kritizuje mnohé nešvary a nedostatky našeho školství. Román vyšel poprvé v roce 1988, ale jeho téma je nadčasové a i v dnešní době má čtenářům rozhodně co říci. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)