Kouzelná aktovka 1/5 (2016)

Daniela Krolupperová. Četba na pokračování. Připravil Ivan Němec. Režie Lukáš Kopecký.

Čte Táňa Hlostová.

Nastudovalo Brno v roce 2016 (5 x 12 min.). Premiéra 13.-17. 4. 2017 v cyklu Příběhy, fantazie, dobrodružství (ČRo Rádio Junior, 18:10-18:25). Repríza 1. dílu 26. 6. 2002 (ČRo Rádio Junior, 18:30 h.).

Lit.: Kopecký, Lukáš: Backstage – KOUZELNÁ AKTOVKA. In web Lukáš Kopecký, 15. 11. 2016 (článek). – Cit.:  Na jaře se do blízké říčky vrátili raci, a tuhle vzácnou podívanou si druháci Viktor a Hugo nemohli dát ujít. U vody však zvědavý Viky na mokrém svahu uklouzne – dokonale se zmaže a školní aktovku promění v potrhanou kouli. Když se kamarádi sklesle loudají přes park domů, na lavičce sedí dva pánové, kteří vypadají jako ze starého filmu. A jeden z nich Vikymu nabídne novou brašnu. Viky si ji rád vezme, ale pak nestačí kulit oči, co aktovka všechno dovede! Příběh školáků Vikyho a Huga sepsala současná česká spisovatelka dětských knih Daniela Krolupperová. V příštím roce jej uvede Rádio Junior coby pětidílnou četbu na pokračování.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)