Muž bez ženy není člověk 1/10 (2017)

Pavel Brycz. Četba na pokračování. Připravil Ivan Němec. Režie Lukáš Kopecký.

Čte Michal Isteník.

Nastudovalo Brno v roce 2017. Premiéra 24.- 28. 4. a 1. – 5. 5. 2017 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.).

Lit.: Kopecký, Lukáš: MUŽ BEZ ŽENY. In web Lukáš Kopecký – Backstage, 6. 1. 2017 (článek). – Cit.:  Když si žena Martina Samka sbalila věci, myslel si, že co ho nezabije, to ho posílí. Ale to by mu nesměl na slabiny útočit divoký kanec, na nervy alkohol a hlasité orgie tajemné sousedky za zdí. Taková je výchozí situace knihy jabloneckého spisovatele Pavla Brycze, autora řady děl a držitele několika literárních ocenění. Muž bez ženy není člověk vypráví příběh o nebývale silném ataku krize středního věku. Podaří se hrdinovi dnešní doby zastavit volný pád až na dno a zachránit si své mužství? A opravdu se dá z osamělosti ve velkoměstě vystoupit skokem z jednoho eskalátoru metra na druhý? V desetidílné rozhlasové četbě na pokračování uslyší posluchači tento humorný příběh ze současnosti v podání brněnského herce Michala Isteníka.

Lit.: anonym: Pavel Brycz: Muž bez ženy není člověk (5/10). In web ČRo 2 Praha, 28. 4. 2017 (článek). – Cit.:  Bryczův hrdina dnešní doby, čtyřicátník Martin Samko, se marně pokouší rozchod s manželkou vyřešit nevěrou. Krizi středního věku řeší Martin nevěrou a alkoholem. Bryczův hrdina dnešní doby, čtyřicátník Martin Samko, se marně pokouší rozchod s manželkou vyřešit nevěrou a alkoholem. Napadán ve snech vlastním démonem v podobě kance, který usiluje o zničení jeho mužství, potácí se současným šíleným světem, ztratí zaměstnání, ocitne se na dně, a když z něho zase vystoupá nad hladinu, prožije opět nový pád. Teprve po mnoha životních kotrmelcích dospěje ke střízlivosti a moudrému poznání.

Kdo je Martin Samko?

„Po slabinách mu jde divoký kanec, opustila ho žena se synem a jiná žena nad stropem mu každou noc až do rána připomíná svým křikem při milování, jak je osamělý a neúspěšný. Ale nakonec se ze spacáku, v němž si ustýlá a líže rány, protože mu žena po rozvodu vybílila byt, musí vyhrabat, jestli se chce znovu stát důstojnou lidskou bytostí. Na cestě za ztracenou důstojností ho provází Viking Sven a psycholog Wernisch. Ale opravdu zachránit ho může jen žena,“ říká Pavel Brycz.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)