Z dědiny a z vinohradů 1/5 (2017)

Jaroslav Radvan. Vyprávění o tom, jak některé tradice moravského Slovácka ožívají moderní dobou. Z knihy současného moravského vinaře a znalce venkova vybrala Marie Nováková. Režie Tomáš Soldán.

Účinkuje Miloslav Maršálek.

Natočeno 2017. Premiéra 17. – 21. 4. 2017 (ČRo 3 Vltava, 23:00 h) v cyklu Stránky na dobrou noc.

Obsah: 1. O tom, jak baba často pomůže líp než doktor a o tom, že nevíme žádný co na nás Pánbíček chystá / O tom, jak hrají čert s andělem karty a tom, kolik která karta platí. – 2. O velebném pánovi a kostelní myši a o tom, že hříchem nábožných je pokrytectví, hříchem zbožných pýcha / O tom, jak byl u nás čert farářem a co v takovém případě platí. – 3. Jak strýc Gryc dlouho nic a jak se potom všichni nestačili divit / O tom, proč se Pazdúch dostal do nebe, protože ani čertovi se všechno nepovede. – 4. O tom, že na blbost není léku a kdyby i bylo, nebylo by to nic platné / O tom, jak strýc chtěli prodat duši a o tom, že některé věci jsou zadarmo drahé. – 5. O tom, jak stařeček zapomněli na smrt a o tom, že když je víno, jsou i kamarádi

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)