Vina soudce Brennera 1/5 (2017)

Petr Ritter. Případ soudu jednoho křivého svědectví. Četba na pokračování. Pro rozhlas připravil Jan Sulovský. Režie Tomáš Soldán.

Čte Jaroslav Krejčí.

Připravila Olomouc v roce 2017. Premiéra 17. – 21. 4. 2017 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.).

Lit.: anonym: Petr Ritter: Vina soudce Brennera (1/5). In web ČRo 2 Praha, 17. 4. 2017 (anotace). – Cit.: Poslechněte si příběh o svědomí, spravedlnosti a vině, která ale dokáže vrhat dlouhé stíny přesahující několik desetiletí. Psychologická krimi inspirovaná skutečnou událostí.

Soudce Brenner neváhá, nepochybuje. Jeho rozsudky jsou vždy neotřesitelné. Až do případu zavražděného obchodníka, kterého objeví policejní inspektor Evan. Od soudce Brennera se však v tomto případě spravedlivý rozsudek neočekává.

Do soudního procesu vstupují intervence, nátlak, skryté výhrůžky, vydírání. Děj se odehrává na půdorysu víc než 30 let starého skutečného soudního procesu. Autor ho vypráví jako psychologicky detailně propracovaný příběh o svědomí, spravedlnosti a vině, která ale dokáže vrhat dlouhé stíny přesahující několik desetiletí.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)