Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách 1/5 (2017)

Zdeněk Šmíd. Do Tater vyrazíme s partou tzv. „horáků“ - tedy lidí, co milují hory a dvě PŘ. Přírodu a přátelství. Připravila Petra Hynčíková. Dramaturgie Petra Hynčíková. Zvukový mistr Ondřej Franěk. Režie Jakub Doubrava.

Účinkuje Jan Holík.

Nastudovala Plzeň v roce 2017. Premiéra (?) 22. – 26. 5. 2017 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.). Repríza 4. – 8. 9. 2023 (ČRo České Budějovice, 18:04 h.) Podvečerní čtení 

Lit.: Toušková, Martina: Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách. Zábavný výlet do Vysokých Tater s oblíbenou partou kamarádů. In web ČRo České Budějovice, 8. září 2023 (článek). – Cit.: Humoristická kniha Zdeňka Šmída Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách volně navazuje na slavné a velmi oblíbené vyprávění Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii. Tentokrát se parta kamarádů vypraví do slovenských hor. (…)

Keny, Bongo, Lucie, Sumec, Lída, Otouš, Gábina, Dana a Křižák jsou nejen vodáci, ale také horáci, kteří milují přírodu, turistiku a ctí přátelství. Když se vypraví do Vysokých Tater, je o zábavu opět postaráno.

Rozhlasová verze knihy Proč bychom se nepotili byla natočena v plzeňském studiu v roce 2017. Příběhy z druhého dílu kultovní trilogie o vodácích a horácích čte herec Jan Holík. (..)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)