Pan Theodor Mundstock 1/10 (2017)

Ladislav Fuchs. Prozaický debut s mysteriózními a psychologickými prvky vypráví příběh osamělého, osobnostně rozštěpeného žida v období protektorátu. Epické vyprávění se mísí s halucinačními vizemi ústřední postavy, které čtenáře klamou a napínají do samotného konce. Pro rozhlas připravil Ludvík Píza.  Hudební spolupráce Jan Trojan. Dramaturgie Lenka Veverková. Režie Aleš Vrzák.

Účinkuje Lukáš Hlavica.

Natočeno 2017. Premiéra 19. – 23. a 26. – 30. 6. 2017 (ČRo 2 Praha, 20:04 h) v cyklu Čtení pro celou rodinu.

Lit.: anonym: Ladislav Fuks: Pan Theodor Mundstock (1/10). In web ČRo 2 Praha, červen 2017 (článek). – Cit: Psychologický a mysteriozní příběh z protektorátu.

Historie osamělého, osobnostně rozštěpeného Žida v období protektorátu. Epické vyprávění se mísí s halucinačními vizemi ústřední postavy, které čtenáře klamou a napínají do samotného konce.

Pan Mundstock žije se svou slípkou v malém pražském bytě a dennodenně očekává předvolánku k nástupu do koncentračního tábora. Rozhodne se tedy, že čas věnuje přípravám, aby v něm dokázal přežít. S pedantskou pečlivostí si trénuje, jak bude nosit těžký kufr, spát na pryčně, mluvit s dozorci, dokonce i to, jak bude zbit. Dá se ale na takovou hrůzu vůbec připravit?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)