Ocucanej konec 1/10 (2017)

Marek Epstein.  Cyklus povídek úspěšného scénáristy spojuje postava hlavního hrdiny, kterého autor sleduje od dětství až do Kristových let. Pro rozhlas připravila Nikol Patíková. Dramaturgie Alena Blažejovská. Režie Lukáš Kopecký.

Čte Jiří Valůšek.

Nastudovalo Brno v roce 2017. Premiéra 19. – 23. a 26. – 30. 6. 2017 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.). Repríza 3. – 9. 10. 2022 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.).

Obsah: 1. Ocucanej konec. – 2. Za nosem. – 3. Na bílo I. – 4. Na bílo II. – 5. Attenzione! I. – 6. Attenzione! II. -  7. Neherec. – 8. Ovce I. – 9. Ovce II. – 10. Celebtito.

Lit.: anonym: Marek Epstein: Ocucanej konec (4/10). In web ČRo 2 Praha, červen 2017 (článek). – Cit.: Sarkastický pohled na hlavního hrdinu od dětství do Kristových let.

Hlavní postava je věčný outsider, až máme podezření, že si v tom libuje. Přesto, nebo právě proto, se s ním leckdy snadno ztotožníte. Autor svého hrdinu obnažuje až na kost a nechává ho, aby ho jeho naivita, důvěřivost a zčásti také manipulovatelnost dostávaly do takových situací, při kterých vám trapností hořkne úsměv.

Marek Epstein je úspěšný filmový a televizní scénárista (Ve stínu, Roming, Václav, Clona…). V sedmi povídkách rozdělených do 10 částí sledujte vývoj hlavního hrdiny od jeho dětství přes pubertu až k jeho prvním scénaristickým úspěchům. (…)

Lit.: Kopecký, Lukáš: Ocucanej konec. In web Lukáš Kopecký Backstage, 19. 5. 2017 (článek). – Cit.: Dokončili jsme rozhlasovou četbu na pokračování z knihy Ocucanej konec. Sedmero povídek úspěšného filmového a televizního scénáristy Marka Epsteina budí zdání výseku z jednoho života. Hlavní hrdina se přitom příliš nemění, zůstává tragikomický a politováníhodný svou naivitou, tím, jak rychle jsou jeho přehnané představy o sobě samém střídány absolutní ztrátou sebevědomí. Dějově bohaté a čtivé povídky odvysílá Český rozhlas Dvojka v podání Jiřího M. Valůška.
„Dycinky je víc těch, co dostanou ten ocucanej konec. To ale ještě neznamená, že hůř chutná…“

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)