Ohyzdný žebrák 1/3 (2017)

Arthur Conan Doyle. Záhadné zmizení boháče Nevilla St. Claira. Případu se ujímá Sherlock Holmes. Připravil Dominik Mačas. Překlad Zora Wolfová. Režie Jakub Doubrava. 

Účinkuje Jan Dvořák.

Nastudoval ČRo Plzeň v roce 2017. Premiéra 1. – 3. 8. 2017 (ČRo 2 Praha, 22:00 h) v cyklu Léto s Sherlockem. Repríza 12. – 14. 3. 2022 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.).

Vydala Radiotéka, září 2017 (MP3).

Lit.: anonym: Arthur Conan Doyle: Ohyzdný žebrák (2/3). In web ČRo 2 Praha, 2. 8. 2017 (článek). – Cit.: Sherlocka Holmese požádá o pomoc rozrušená mladá žena, kterou znepokojuje zmizení jejího manžela. Je přesvědčená, že svého muže zahlédla v okně domu, který navštěvují kuřáci opia. Když se na místo vratila s policií, byl tam ale jen odporný pobuda.

Arthur Conan Doyle je skotský spisovatel a lékař, kterého Sherlock Holmes doslova proslavil. Narodil se do katolické rodiny a v devíti letech ho rodiče poslali do jezuitské internátní školy, kde jediná jeho radost byla psaní dopisů matce.

Vystudoval lékařství, kromě literatury se věnoval politice a sportu, angažoval se v obhajobě lidských práv. Byl dvakrát ženatý, měl 5 dětí. Byl velmi plodným autorem, kromě světově známých detektivních příběhů psal historické romány, hry, verše, science fiction aj.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)