Babka a kocúrik Gíra 1/10 (Babka a kocourek Gíra, 2017)

Libuše Friedová. Četba na pokračování. Dramaturgie Beata Panáková. Zvuk Ľubica Olšovská. Hudební dramaturgie Matúš Wiedermann. Režie Táňa Tadlánková.

Účinkuje Zuzana Kronerová.

Natočeno 2017. Premiéra 10.-14., 17.-21. 4. 2017 v cyklu Dobrú noc, deti! (SRo 2 Rádio Regina). Repríza 9. dílu 7. 8. 2017 (SRo Rádio Junior, 1:00 – 1:15 h).

Obsah: 1. Ako sa všetko začalo – 2. Ako Gíra babku prekvapil – 3. Gírovo ucho – 4. Gíra má hlavu vo vedierku – 5. Pacient Gíra – 6. Na tatranskom smreku – 7. Lietajúci kocúr – 8. Ako to bolo s babkiným palcom – 9. Ako pokračuje Gírova rozprávka – 10. Kto bol v ružičkách.

Lit.: Vlasková, Rozália – Dianišková, Veronika: Obrovský týždeň. Téma týždňa. In web SRo Rádio Junior, 6. 6. 2017 (článek). – Cit.:  Náš obrovský týždeň bude plný veľkých aj ozrutných hrdinov, jednoducho obrov. Nemusíte byť vždy obrovskí, aby ste naozaj boli obrovskí. Niekedy môžete byť len maličkí, aby pri vás tí druhí vyzerali obrovskí. Také čosi sa stane aj babke, ktorá je úplne obyčajná, len trochu ufrflaná, a malému čiernemu kocúrikovi Oskarovi. Oskar babke najskôr nepadne ktovieako do oka ani do ucha, ale neskôr v ňom objaví kamaráta. A aby nemal také obyčajné meno, premenuje ho na Baghíru, pantera, ktorý sa túlal po džungli spolu s Mauglím. Ale to sa už udialo v celkom inom príbehu. Novučičký rozprávkový seriál Babka a kocúrik Gíra napísala Libuše Friedová (s láskou na ňu spomíname) a vyrozpráva vám ho Zuzana Kronerová. Príbeh patrí do uší naším poslucháčom a poslucháčkam v predškolskom veku, ale môže ho, samozrejme, počúvať každý – od bábätiek až po prababky a pradedkov. Mňauuuu!

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)