Poviedky 1/?? (Povídky, 2017?)

Katherina Mansfieldová. Četba na pokračování. Překlad Janka Kaščáková.

Natočeno 2017 (?). Premiéra (?) 22. 1. – 2. 2. 2018 (Rádio Devín, 10:00 h).

Lit.: anonym: Čítanie na pokračovanie: Katherine Mansfieldová – Poviedky. Literatúra. In web Rádio Devín, 19. 1. 2018 (článek). – Cit.: Na celé dva týždne sme pre poslucháčov Rádia Devín pripravili výber z poviedok novozélandsko-anglickej spisovateľky Katherine Mansfieldovej. Na preklad poviedok si slovenskí čitatelia museli dlho počkať, ale vďaka prekladateľke Janke Kaščákovej sa už aj my môžeme tešiť na príbehy autorky, ktorá sa priatelila s Davidom Herbertom Lawrenceom aj Virginioui Woolfovou, a hoci aj nie formálnymi experimentmi, ale vďaka spracúvaniu svojich tém býva zaraďovaná medzi modernistických spisovateľov.

Katherine Mansfieldová ako 19-ročná odišla z Nového Zélandu do Londýna, písala básne, prózu aj denníky, vydala sa a žila bohatým životom. Na začiatku 1. svetovej vojny však ochorela na tuberkulózu a zomrela v roku 1918 vo veku 34 rokov. Jej životné osudy boli viackrát sfilmované.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)