[Pověsti o pokladech z Plzeňského regionu] 1/4 (2018?)

Na Velký pátek se podle pověstí otevírají poklady… Pověsti o nich zaznamenal historik Stanislav Burachovič v knize „Pověsti Karlovarska“ (1), rokycanský spisovatel Josef Königsmark v knize „Rokycansko, Radnicko a Zbirožsko v lidových vyprávěních“ (2), novinář Jaroslav Schiebl a do své „Zlaté knihy plzeňských pověstí“ je zařadil i malíř Vladimír Havlic (3), Václav Kotěšovec v knize „Pod Zámeckým vrchem“ (4). Připravil Dominik Mačas. Režie Miroslav Buriánek.

Čte Josef Nechutný.

Nastudovala Plzeň v roce 2018 (?). Premiéra (?) 30. 3. 2018 (ČRo Plzeň, 9:25 h. + 10:35 h. + 14:10 h. + 15:10 h.; celkem 21 min.).

Obsah: 1. Na Pustém zámku. Vyprávění o chudé ženě a pokladu na Pustém zámku v Doupovských horách. – 2. Poklad u stanice Mýta. Zavede Bílá žena selku Veverkovou z Mýta k pokladu? -  3. Poklady Říhovského domu. Co skrývají sklepení tajemného Říhovského domu v Plzni? – 4. Poklad na Hradišti. Na Velký pátek se otevírá hora Hradiště u Kraslic. Krásná paní bohatě obdaruje každého, kdo přijde.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)