Mumu a Mymy 1/5 (2018)

Ondřej Štefaňák. Původní rozhlasová četba na pokračování. Zvuk Dominik Budil. Produkce Anna Balcarová. Dramaturgie Lenka Veverková. Hudební spolupráce Ondřej Gášek. Režie Izabela Schenková.

Účinkuje Tomáš Pavelka.

Natočeno 2018 (5 x 25 min.). Premiéra 2. – 6. 7. 2018 (ČRo 2 Praha, 22:00 h).

(anonym): Ondřej Štefaňák: Mumu a Mymy. In web ČRo 2. 7. 2018 (anotace). – Cit.: Autor s nadhledem popisuje vztah západní společnosti k obyvatelům chudých zemí, jež se často stávají oblíbenými destinacemi jak k odpočinku na pláži, tak ke sbírání lajků na sociálních sítích.

Sourozenci Mumu a Mymy žijí sami v domě na útesu a ládují se odpadky z přilehlé pláže. Nechodí do školy, nenavštěvují zájmovou keramiku ani přednáškyo vzmachu zemí třetího světa. Neumějí číst, psát, počítat a dokonce ani mluvit. Jsou tak trochu zvířátka. Perou se, škádlí a provokují, ale mnohem divočeji než tomu mezi ostatními sourozenci bývá zvykem. Pojí je ovšem neuvěřitelně silné pouto a snad i starost o toho druhého. Nebo?

Po jedné z potyček zůstane Mumu bezvládně ležet na zemi a z úst začne vypouštět nazelenalou páru. Co teď? Mymy ho musí zachránit. Bratr je to jediné, co má. Najde pomoc v nedalekém přístavním městě? Vystrašená Mymy se poprvé vydává do velkého světa plného bizarních zvyků a postav. Čeká ji těžká zkouška.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)