Pět mrtvých psů 1/14 (2019)

Michal Sýkora. Ukradení medvědi, zabití psi, vlivní podnikatelé? Vrchní komisařka Marie Výrová alias Velká sova řeší se svým týmem další nebezpečný případ, tentokrát spojený s týráním zvířat. Pro rozhlas upravila Petra Hynčíková. Hudební spolupráce Jiří Strohner. Režie Vlado Rusko.

Účinkuje Aleš Procházka.

Natočeno 2019. Premiéra 4.-17. 2. 2019 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.).

Lit.: Hynčíková, Petra: Michal Sýkora: Pět mrtvých psů. In web ČRo 6. 2. 2019 (anotace). – Cit.: Ukradení medvědi, zabití psi, vlivní podnikatelé? Vrchní komisařka Marie Výrová alias Velká sova řeší se svým týmem nebezpečný případ, spojený s týráním zvířat.

Pět mrtvých psů napsal autor Michal Sýkora původně jako televizní minisérii, posléze látku přepracoval také pro román. Některé děje a závěr příběhu se od televizního nastudování liší. Přesto však detektivní případ z Olomoucka spojuje kriminalistický tým, napětí a spád.

Příběh se odvíjí od záhadného zmizení třech medvědů ze zoo a od nálezu pěti mrtvých psů ledabyle zakopaných v lese. Je možné, že obě tragédie spolu nějak souvisí? To je záhada, kterou se tak trochu na vlastní pěst snaží vyluštit mladá policistka Kristýna Horová, za trest přeložená na obvodní oddělení ve Šternberku. Na svou iniciativu a jistou a nedůvěru olomouckého kriminalistického týmu však doplatí. Jaký impulz to vnese do vyšetřování obou případů a jaké nitky je vlastně spojují?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)