Překvapivé stavby 1/5 (2018)

David Vávra. Z cestovního zápisníku architekta a spisovatele připravila Marina Feltlová.

Účinkuje autor.

Natočeno 2018. Premiéra 4. – 8. 2. 2019 (ČRo 3 Vltava, 23:45 h.) v cyklu Stránky na dobrou noc.

Obsah: 1. Cesta za Zumthorem. – 2. Londýn pod dohledem „Okurky“. – 3. Nečekané krásy horního Slezska. – 4. Žaponské obrázky. – 5. Kjóto, Jokohama a Karuizawa.

Lit.: Feltlová, Marina: SERIÁL. David Vávra: Překvapivé stavby. In web ČRo 3 Vltava, 5. únor 2019  (článek + nahrávky k poslechu). – Cit.: Výběr textů z cestovního zápisníku architekta a spisovatele Davida Vávry. Poslouchejte on-line v autorově podání.

Architekt, herec a spisovatel David Vávra má na svých cestách vždy po ruce zápisník, do kterého tužkou načrtává stavby, které ho překvapují nebo které záměrně vyhledává pro jejich očekávanou, v čase neměnnou krásu. Zároveň si zaznamenává také dojmy, výjevy a situace, z nichž posléze čerpá ve svých architektonických přednáškách.

V knížce Překvapivé stavby přibližuje geograficky i kulturně velmi vzdálená místa, která najdeme ve Švýcarsku, Německu, v polském Slezsku, Londýně a v Japonsku. Všechna ale mají jedno společné – výjimečnou architekturu, která si zaslouží naši pozornost.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)