Freudova pohovka 1/4 (2019)

Kamila Holásková. Povídky z knihy Freudova pohovka.  Rozhlasová úprava Eva Lenartová. Režie Tomáš Soldán. Technická spolupráce Zdeněk Prchlík (1, 2, 4) a Zdeněk Slavotínek (3). Hudební spolupráce Antonín Schindler.

Účinkuje Daniela Klevetová (1), Natálie Tichánková (2), Václav Bahník (3), Roman Vencl (3) a Petr Kubes (4).

Nastudoval ČRo Olomouc v roce 2019. Premiéra 1. dílu 30. 3. 2019; 2. dílu 6. 4. 2019; 3. dílu 13. 4. 2019 (ČRo Olomouc, 18.04 hod.) v cyklu Setkání s literaturou; 4. dílu 4. 5. 2019 (ČRo Olomouc).

Obsah: 1. Ředitelova žena – X-tá mocnina reality. – 2. Střídavka. – 3. Nejlepší řešení. – 4. Bagr.

Pozn.: Povídka z 1. pořadu v samotné četbě má název „X-tá mocnina reality“ – na rozdíl od titulu článku („X-tá realita“). Vysílání 4. povídky bylo až po 2 víkendech s jinou programovou náplní.

Lit.: Lenartová, Eva: Kamila Holásková: Ředitelova žena a Xtá realita. In web ČRo Olomouc, 30. 3. 2019 (článek). – Cit.:  Freudova pohovka. Jak jinak nazvat povídky vycházející z příběhů mužů a žen, jež v krizových situacích vyhledají pomoc psychologa či psychiatra. Dobře to ví i autorka stejnojmenné povídkové knihy Kamila Holásková, která sama vyučuje psychologii na olomoucké Univerzitě Palackého. Možná se vám bude zdát, že píše právě o vás, o vaší rodině nebo o vašich známých. Jsou totiž v životě lidském zlomové okamžiky, které přicházejí bez výběru kamkoli a kdekoli, ano, stát se to může i nám a správné řešení nebývá vždycky to nejjednodušší.

Pozn.:  Slovem střídavka se hovorově označuje střídavá péče o dítě, na které se dohodnou rozvedení rodiče. A Střídavka je také název povídky psycholožky, vysokoškolské pedagožky a olomoucké spisovatelky Kamily Holáskové. Tentokrát se společně ocitneme v ordinaci psychologa, který marně čeká na klientku. Text z knihy Kamily Holáskové Freudova pohovka vybrala a upravila Eva Lenartová. Připravuje Tomáš Soldán.

Pozn.: Premiéra povídky Bagr olomoucké spisovatelky a psycholožky Kamily Holáskové. V absurdní historce o tom, jak daleko dokážeme někdy zajít při obhajobě vlastních slabostí.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)