Suchý hadr na dně mořském 1/6 (2019)

Ivana Chřibková. Četba na pokračování. Připravila Eva Lenartová. Zvuk Marek Hoblík. Režie Tomáš Soldán.

Účinkuje Petra Lorencová.

Připravil Český rozhlas v roce 2019 (5 x 30 min.). Premiéra 26. 5. – 30. 6. 2019 v cyklu Rozhlasové listování (ČRo Ostrava, 15:30-16:00).

Díly: 1. Suchý hadr na dně mořském, 2. Máme auto, 3. Přijímací zkoušky na střední školu, návštěva Ostravy i první láska, 4. Salát do trenek, 5. Jde do tuhého, 6. Chvála Kristu, mám job!

Lit.: Lenartová, Eva: Ivana Chřibková: Suchý hadr na dně mořském. In web ČRo 26. 5. 2019 (anotace). – Cit.: Suchý hadr na dně mořském je něco, co neexistuje. Ale taky název vtipné knížky rodačky z opavských Štěpánkovic.

Když vyrůstáte v prostředí, kde se doma rodiče ustavičně hádají, brácha je trouba a navíc tlustý, ve škole působíte tak trochu jako exot, v kostele se nudíte a ještě k tomu všemu jste holka, zdá se vám, že prima život je něco jako ten suchý hadr na dně mořském. Tedy vlastně neexistuje.

V Rozhlasovém čtení vás zveme k poslechu pětidílné četby z vtipné knížky Ivany Chřibkové Suchý hadr na dně mořském. Autorka pochází ze Štěpánkovic na Opavsku, a právě tam se možná odehrálo tragikomické dospívání hlavní hrdinky. V režii Tomáše Soldána uslyšíme herečku Petru Lorencovou.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)