Osmijanko 1 (1965-1970, 2008)

osmijankoKrista Bendová. Hudba Milan Dubovský.

Účinkuje Ctibor Filčík.

Natočeno 1965-1970. Vydal Forza Music v roce 2009 v edici Poklady rozhlasového archívu (2 CD, FZ-152-2-831).

Pozn.: Osmičkový chlapček Osmijanko blúdi svetom a hľadá pre deti rozprávky. Tie najkrajšie si ukladá do kapsičky, lebo hlávku má trošilinku deravú. Čo ak by mu ich z nej vietor vyfúkol? Po cestách – necestách ho sprevádza verný psík Osmidunčo. Dvaja priatelia sa ocitnú v čokoládovej krajine, v papierovej krajine i v načisto spomalenej krajine. Striehnu na nich nebezpečenstvá, lenže to najväčšie príde úplne nečakane. Osmidunčo z ničoho nič záhadne zmizne. Osem skúsených detektívov márne hľadá strateného psíka…Kam sa Osmidunčo podel a čo všetko zažil, to vám, deti, vyrozprávajú obaja kamaráti – každý po svojom… (anotace)

Lit.: Sanchez: {Verejnoprávny rozhlas (SRo) uvedie…} In web TV Media, 9. 10. 2008 (zpráva). – Cit.: Verejnoprávny Slovenský rozhlas (SRo) uvedie do predaja novú CD edíciu, kde zaradí programy zo svojho bohatého archívu. Ako prvý sa na trh, v spolupráci s vydavateľstvom Forza Music, dostane v rámci edície Poklady rozhlasového archívu detská rozhlasová hra Osmijanko. Legendárna rozprávka Kristy Bendovej, ktorú pre SRo nahovoril Ctibor Filčík, vyjde na dvoch trojcédéčkách.

Obsah: CD1: Osmijanko rozpráva osem porekadlových rozprávok: 1. O koštiali a psovi – 2. O sýtom a hladnom – 3. O kohútikovi a sliepočke – 4. O nespokojnom ženíchovi – 5. O nachytanom vtáčikovi – 6. O zlom vlkovi – 7. O poslanom poslovi – 8. O troch princoch.

CD2: Osmijanko rozpráva osem rozprávok o zázračných krajinách: 1. O načisto obrátenej krajine – 2. O načisto čokoládovej krajine – 3. O načisto hlúpej krajine – 4. O načisto spomalenej krajine – 5. O načisto zrýchlenej krajine – 6. O načisto papierovej krajine – 7. O načisto detskej krajine – 8. O načisto začarovanej krajine.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)