Vatikánská princezna 1/14 (2020)

Christopher W.Gortner. Román o krásné, legendami opředené Lucrezii, dceři papeže Alexandra VI., kterou příbuzní využívají jako prostředku k upevňování moci rodu Borgiů. Překlad Lenka Faltejsková. Pro rozhlas připravila Věra Mašková. Dramaturgie Marina Feltlová. Režie Vladimír Rusko.

Účinkuje Jana Stryková.

Natočeno 2020. Premiéra 14. – 27. 9. 2020 (ČRo 2 Praha, 22:30 h.).

Lit.: anonym: Christopher W. Gortner: Vatikánská princezna. In web ČRo 2 Praha, 15. září 2020 (článek). – Cit.: Palácové intriky, vášnivé lásky, zničující nenávist i historičtí hrdinové podobající se současníkům. V originální fikci na historické téma.  (…)

Dámou, která se skrývá pod označením Vatikánská princezna, je proslulá šlechtična Lucrezia Borgia. Žila v Itálii na přelomu 15. a 16. století a její život je opředen celou řadou fám, mýtů a klevet. (…)

/Gortner/ Napsal knihy o takových dámách, jako byla například Johana Šílená, Kateřina Medicejská či Coco Chanel. Nepíše historické biografie, ale velmi poutavé a čtivé dobrodružné příběhy. Takový je i příběh Vatikánské princezny. Ačkoli se ne vždy striktně drží dějinných faktů, je nesmírně působivý, napínavý a plný zvratů. Zavede vás do časů palácových intrik, vášnivých lásek, zničujících nenávistí a seznámí nás s hrdiny, kteří se navzdory historickým kostýmům, velmi podobají současným lidem.

Právě proto se Gortneovy knihy těší velké mezinárodní popularitě, jsou překládány do řady jazyků a získaly si srdce mnoha čtenářů po celém světě. Přestože řada postav románu má reálný předobraz, to, čeho budou posluchači Četby na pokračování svědky, je pozoruhodná, originální fikce na historické téma, která vám doslova nedá vydechnout až do poslední stránky.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)