Bez ohňů je underground (2021)

Čteme z knihy rozhovorů spisovatele Jana Pelce s baskytaristou, zpěvákem a skladatelem Mejlou Hlavsou, jedním ze zakladatelů undergroundové kapely Plastic People of the Universe. Připravil a hudbu kapely Plastic People of the Universe vybral Petr Turek. Režie Dimitrij Dudík.

Účinkuje Lukáš Hlavica.

Natočeno 2021. Premiéra 1. 9. 2021 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.; 114 min.) v cyklu Léto v undergroundu a Pokračování za pět minut.

Lit.: tur (= Turek, Petr): Bez ohňů je underground. Rozhovory spisovatele Jana Pelce s hudebníkem Mejlou Hlavsou. In web ČRo Plus, 1. září 2021 (článek). – Cit.: Čteme z knihy rozhovorů spisovatele Jana Pelce s baskytaristou, zpěvákem a skladatelem Mejlou Hlavsou, jedním ze zakladatelů undergroundové kapely The Plastic People of the Universe. (….)

Hudebník Mejla Hlavsa měl za svůj život nastřádáno bezpočet historek. Ivan Martin Jirous podotýká ve své předmluvě k novému vydání knihy Bez ohňů je underground v roce 2001 velmi trefně: „Z toho, co si povídá Mejla s Honzou Pelcem, a z toho, co já jsem řekl v Pravdivém příběhu Plastiků, si může pozorný čtenář složit přibližný a nepřesný obraz toho, co se událo. Jak říká okřídlené úsloví: Třebas to není pravda, ale je to pěkně vymyšleno.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)