Noční Mikrofórum – Simona Postlerová (2020)

Hostem herečka Simona Postlerová. Moderuje Zuzana Vlčková

Natočeno 2020. Premiéra 7. září 2020 (ČRo 2 Praha, 22:30 h.; 57 min.). Webová repríza 5. 5. 2024 k úmrtí S. Postlerové.

Lit.: Vlčková, Zuzana: Zemřela herečka Simona Postlerová. Poslechněte si ji v jednom z posledních rozhlasových rozhovorů. In web ČRo 2 Praha, 5. květen 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Ve věku 59 let zemřela herečka a dabérka Simona Postlerová. Televizní diváci ji znají ze seriálů Četnické humoresky nebo Hospoda. Jejím hlasem ale promlouvala také Samantha Carterová v seriálu Hvězdná brána nebo Lorelai Gilmorová v Gilmorových děvčatech.

Simona Postlerová se narodila v Plzni v herecké rodině a už v dětství prý věděla, že bude své rodiče následovat. Vystudovala na pražské DAMU, získala angažmá v Národním divadle a více než 25 let byla členkou Divadla na Vinohradech.

Kromě toho byla ozdobou Divadla Ungelt, kde debutovala po boku Aleny Vránové v inscenaci Ladislava Smočka Perla Hollywoodu a já v roce 2005. Od roku 2017 excelovala ve hře britské dramatičky Gail Louwové Miss Dietrich lituje, ve které její matku – slavnou filmovou legendu – hrála její herecká pedagožka z DAMU Regina Rázlová.

Televizní diváci znají Postlerovou ze seriálů Chlapci a chlapi, Hospoda, Četnické humoresky, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech nebo Ordinace v růžové zahradě. Zahrála si i v televizních filmech Stará láska nerezaví, Bankrotáři, Paní Piperová zasahuje, Muž a stín a v řadě dalších.

Kromě herectví byla Postlerová i uznávanou dabérkou a recitátorkou. Svůj hlas propůjčila třeba Cate Blanchettové jako paní elfů Galadriel ze série Pána prstenů nebo Monicé Bellucciové v Matrixu.

V roce 2002 získala Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu za propůjčení hlasu herečce Emmě Thompsonové ve filmu Vtip.

V Nočním Mikrofóru na Dvojce před čtyřmi lety mimo jiné zavzpomínala na spolupráci s režisérem Jiřím Menzelem.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)