Kleště 1/10 (2006)

Leoš Šedo. Četba na pokračování. Zábavná i generačně závažná sonda do naší paměti aneb o životě v kleštích českých dějin. Režie Eva Řehořová.

Účinkují Zdeněk Bureš a Vladimír Hauser.

Nastudovalo Brno v roce 2006 (10 x 28 min.).  Premiéra prvního dílu 24. 2. 2006 (Vltava, 18:30 – 19:00 h.)

Pozn.: Na samém začátku sedmdesátých let se potkávají tři mladí muži: Miloš chce být chirurgem, Janek filmovým scenáristou, Ladislav zase fotbalovým trenérem. Nakonec ale všechno dopadne jinak. Stanou se z nich zubní lékaři a po třiceti letech se spolu vydávají na dalekou cestu za velkou louži. Postupně skládají své příběhy, které začínají v normalizovaném Husákově Československu a vrcholí neuvěřitelným happeningem na Staroměstském náměstí roku 2002… Zábavná i generačně závažná sonda do naší paměti aneb o životě v kleštích českých dějin.
Autor (nar. 1952) je zubní lékař v Sázavě.

Leoš Šedo se narodil roku 1952 ve Vysokém Mýtě, v letech 1957–1961 pobýval ve Finsku. Tam mu potřásl rukou Gagarin, objal ho Chruščov a poprvé slyšel rock´n´roll. Kdysi chtěl být automechanikem, motocyklovým závodníkem, později rockovým hudebníkem nebo filmovým scenáristou. Nakonec se stal zubním lékařem (promoce na Fakultě všeobecného lékařství UK 1976). Od roku 1977 žije v Sázavě, v roce 1993 si zřizuje privátní praxi. Zúčastnil se Středoevropské scenáristické dílny pořádané Sundance Institutem s filmovou povídkou I Saw Them Standing There aneb Beatles přiletí do Prahy dnes večer (1999). Příležitostně se věnuje publicistice, román Kleště je jeho prozaickou prvotinou. Je ženatý a má dvě dcery.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)