Jak zabránit klimatické katastrofě 1/10 (2021)

Bill Gates. Ukázky z knihy vybral pro rozhlas Viktor Bezdíček. Překlad Lenka Lichtenbergová. Dramaturgie Alena Blažejovská. Režie Lukáš Kopecký.

Čte Pavel Hromádka.

Připravilo Brno v roce 2021. Premiéra 1. dílu 22. 1. 2022 (ČRo Plus, 23:33 h.) v cyklu Radiokniha.

Obsah: 1. Z 51 miliard na nulu. Lidstvo vypouští do atmosféry 51 miliard tun skleníkových plynů ročně a počítačové modely predikují zvýšení globální teploty o čtyři až osm stupňů Celsia do konce století, pokud s tím nic neuděláme. Důsledky oteplení – sílící bouře a sucho – máme před očima již dnes. Nemáme jinou možnost než snížit množství emisí na nulu. -

2. Bude to tvrdé.  Fosilní paliva nás provázejí doslova na každém kroku a jejich využívání globálně neustále stoupá. Největší překážkou změny je, že jsou levná. Máme-li nalézt a zavést alternativy, potřebujeme je tedy především zlevnit. Rozdíl v ceně technologií nám pomůže osvětlit nástroj, jemuž Gates říká „zelené příplatky“. Ty nám mohou sloužit i jako vodítko, kam nasměrovat naši pozornost v úsilí o inovace.

3. Potíže s bezuhlíkovou elektřinou. Přechod na bezuhlíkovou elektřinu bude obtížný z více důvodů. Fosilní paliva jsou levná, každá země nemá dostatek obnovitelných zdrojů energie a obnovitelné zdroje jsou nestálé. Ukládání energie bohužel zatím čeká na průlomové inovace. Existují však slibné technologie spjaté s fenoménem, který jsme mezitím z bezpečnostních důvodů téměř odepsali – s jádrem.

4. Jak vyrábíme. Třetina emisí skleníkových plynů pochází z průmyslové výroby. Oxid uhličitý je kupříkladu vedlejším produktem výroby cementu a oceli. Na inovacích se pracuje, ale ať už jde o zachytávání uhlíku, jeho navracení do výrobního procesu nebo o využití zcela jiných postupů, jde o technologie drahé či dosud neozkoušené. Jednou z možností může být kupodivu i ukládání uhlíku do plastů.

5. Jak pěstujeme plodiny a chováme dobytek.

6. Jak funguje doprava. Rovněž doprava čeká na průlomové inovace, zejména v oblasti alternativních pohonných hmot využitelných tam, kde není možná elektromobilita. Pro leteckou, námořní a kamionovou dopravu elektřina vhodná není, baterie jako pohon nikdy nebudou tak efektivní jako benzin a biopaliva bohužel nejsou bezuhlíková.

7. Jak se přizpůsobit teplejšímu klimatu. Investice do čistých technologií musejí doprovázet adaptační programy zaměřené zvláště na oblasti, které jsou klimatickou změnou postižené nejvíce. Příklady úspěšných programů jsou k dispozici už dnes: nové, odolnější odrůdy kukuřice, rýže odolávající záplavám nebo výsadba mangrovů, které zmírňují přívalové deště a brání zaplavování mořského pobřeží.

8. Proč je vládní politika tak důležitá, vysvětluje miliardář Bill Gates v osmé kapitole své knihy. Zákony na ochranu ovzduší jsou příkladem úspěšné vládní politiky, bez níž se neobejdeme ani dnes. Výzkum a vývoj, rozšíření nových technologií, a tedy i jejich zlevňování, kompenzace negativních dopadů těchto technologií na společnost, nic z toho se neobejde bez vládního angažmá. Příkladem může být využití nových slibných postupů v jaderné energetice nebo vývoj nových biopaliv.

9. Plán, jak se dostat na nulu“. Gatesův rámcový plán boje s klimatickou změnou počítá se stanovením cíle ? nulových emisí, vytvářením norem a trhů a s výzkumem. Zahrnuje však nespočet dalších rovin, otázek k řešení a konkrétních kroků včetně jedné z nejzásadnějších ? financování. Cílem by mělo být především snižování „zelených příplatků“. Jinak se toto úsilí nikdy nestane globálním.

10. Co může udělat každý z nás. Podle Gatese má každý z nás politický a ekonomický potenciál, který může využít. Jako voliči tlačit na politiky nebo se ucházet o politické angažmá, jako spotřebitelé vysílat poptávkou signál trhům, že pro čisté technologie existují kupci. Dokonce pandemie covidu-19 představuje podle autora paradoxně šanci, neboť ukázala, že spolupráce na globální úrovni je možná.

Lit.: Bezdíček, Viktor: Bill Gates: Jak zabránit klimatické katastrofě. Co máme podle miliardáře udělat s plasty a Afrikou? In web ČRo Plus, 23. leden 2022  (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Bill Gates je technologický optimista a jeho kniha Jak zabránit klimatické katastrofě je příručkou, návodem, jak úkol prakticky zvládnout. Ačkoliv nároky jsou jen těžko představitelné: srazit ročně vypouštěných 51 miliard tun emisí skleníkových plynů na nulu. Gates ale není teoretik a jeho recepty jsou zcela konkrétní. A mnohdy v nich překvapí.

(…) Gates třeba smete rozšířenou představu, že si v energetice vystačíme s obnovitelnými zdroji. A čtenáři před oči opět postaví – jádro.

Vyčíslí, že mezi hlavními zdroji emisí předčí dopravu kromě energetiky výroba cementu a oceli spolu se zemědělstvím.

Rehabilituje jedno z největších zel moderní doby – plasty – a prohlásí ho za možnou součást řešení.

Naléhá, abychom zapomněli na pomoc Africe s redukcí emisí a soustředili se zde na adaptační programy, neboť celý kontinent se na problému podílí pouhými dvěma procenty, ačkoli už dnes patří k hlavním obětem klimatické změny.

Gates nevysvětluje jen technickou stránku věci. K potřebným procesům by nedošlo bez motivace, politických a ekonomických stimulů.

Gates nevysvětluje jen výzkum, technologie a jejich zavádění, tedy technickou stránku věci. K potřebným procesům by nedošlo bez motivace, již musejí poskytnout politické a ekonomické stimuly, bez nových norem a trhů jako prostoru pro realizaci.

Na první pohled je to problematika poměrně spletitá, jakkoli vysvětlovaná velmi přístupně a na bázi pochopitelných příkladů. Asi i proto si Gates v knize jednu „teoretickou“ abstrakci přece jen vytváří: koncept „zeleného příplatku“, který vyjadřuje rozdíl mezi levnou „špinavou“ technologií a zatím většinou drahou technologií „čistou“.

Naším cílem, říká Gates, je co nejvíce zlevňovat tento příplatek. Jedině to totiž „čisté“ technologie zpřístupní chudším zemím a umožní jejich globální využití. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)