Příběhy sportovců – O život: Rallye mezi nebem a zemí 1/6 (2023)

Martin Jaroš. Četba na pokračování. Připravila Helena Herbrychová. Dramaturgie Helena Herbrychová. Zvukový mistr Tomáš Gsöllhofer. Režie Josef Kačmarčík.

Čte Ladislav Hampl.

Natočeno 2023. Webová premiéra 14. 3. 2023 (MujRozhlas – ČRo Radiožurnál Sport, 23:00 h.).

Obsah:  1. díl: Vůně benzínu (11:55) – 2. díl: Profesionál (12:08) – 3. díl: Ohrožený Dakar (11:41) – 4. díl: Krása a zákeřnost Dakaru (10:50) – 5. díl: Baja Rallye (13:30) – 6. díl: Rodina (11:28).

Lit.: rej:  Martin Michek – O život: Rallye mezi nebem a zemí. Poslechněte si audioknihu o českém motocyklovém závodníkovi. In web ČRo Radiožurnál Sport,  14. březen 2023 (článek + nahrávky k poslechu). – Cit.:  Zažijte s námi příběh motocyklového závodníka Martina Michka (…).

Ptáte se, kde a jak se Martin Michek, malý kluk z Českých Budějovic, vyklubal? Jak se dostal k motorkám? Jak si vysnil svou pyramidu? Kde a jak přičichl k motokrosu, aby pak reprezentoval Českou republiku na všech mistrovstvích napříč naší planetou? Příběhy sportovců v interpretaci Ladislava Hampla přináší další silné vyprávění nejen o životě za řídítky. Podcast vznikl ve spolupráci s Martinem Jarošem, nakladatelstvím Albatros a závodníkem, který je úzce spjat s Dakarem. (…) Podcast vznikl ve spolupráci s Martinem Jarošem a Martinem Michkem.

Vstane ve tři ráno a už za hodinu se vydává na mnohasetkilometrovou etapu. Zdolává kamenité úseky i písčité duny. Na svém stroji v rychlosti kolem 160 kilometrů v hodině čte z navigace. A nesmí zaváhat. Martin Michek už mnoho let vládne našemu motokrosu, ale nejvíc ho proslavila účast na Rallye Dakar. A i když po selhání jater bojoval o život, svého snu se nevzdal – vydejte se s ním na drsnou cestu za dalším startem a překonáním českého rekordu!

Jak dokázal svou impulzivní a neklidnou povahu proměnit v nezdolnost? Extrémní finanční náročnost v motokrosu může znamenat i nečekaný adrenalin, třeba když musíte šetřit na svém seznámení se strojem. Aktuální příběh není jen o cestě na Dakar. Pro posluchače Radiožurnálu Sport čte krátké úryvky z knihy herec a moderátor pořadu Na place Ladislav Hampl.

Užijte si každý večer od 23 hodin nejzásadnější okamžiky nejen sportovního života českého závodníka, který je hvězdou motoristického sportu a je neodmyslitelně spojen s věhlasným Dakarem.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)