Láska ve špičce italské boty 1/5 (2023)

Blanka Malá. Příběh ze slunné Kalábrie, který píše sám život. Četba na pokračování. Dramaturg Jaroslav Pokorný. Hudba, zvuk a režie Leoš Sedláček.

Čte autorka.

Natočeno 2023. Vydalo vydavatelství Kazda v roce 2023 (MP3, celková délka 8 hod. 9 min.). Ukázka k poslechu zde.

Uvedeno v ČRo Hradec Králové jako pětidílná četba v roce 2023. Rozhlasová premiéra 1. dílu 15. 10. 2023  (ČRo Hradec Králové, v cyklu  Na hradecké nedělní vlně .

Pozn.: Když je vám třiapadesát, jste sice úspěšná rozhlasová moderátorka, ale v osobním životě za sebou máte dva rozvody a ani ve třetím manželství se necítíte šťastná, k dalším životním změnám už příliš odvahy nemáte. I přesto se Blanka jednoho rána probudí, najde v sobě sílu vzdát se pohodlného postu manželky, požádá o rozvod a odjede sama na dovolenou do Kalábrie. Netuší, že jedno přání, které zcela nevinně napsala na lístek v kostelíku v Tropee, se začne den po dni pomalu plnit. Blanka potkává o sedmnáct let mladšího Agostina, díky kterému objevuje chuť, krásu i divokost Kalábrie a její nejkrásnější části, pobřeží Bohů. Nejsou to jen problémy s pubertální Annou, je to i covid, co začíná situaci komplikovat. Jak asi dopadne věkově nesourodý vztah na dálku? Uvěří Blanka svému srdci, nebo podlehne společenskému diktátu, který praví, že v 53 letech nesmí milovat 36letého muže, protože to není normální?

Nechte se vtáhnout do příběhu, který píše sám život a který se odehrává na mysu Capo Vaticano ve slunné Kalábrii, v pověstné špičce italské boty, která tolik okouzlila autorku. (anotace)

Lit.: Malá, Blanka – Pokorný, Jaroslav – baj:  Blanka Malá: Autorské čtení knihy Láska ve špičce italské boty aneb Vždy můžete najít sílu milovat. In web ČRo Hradec Králové,  13. listopad 2023 (článek). – Cit.: Můžete se zaposlouchat do audioknihy, kterou v Českém rozhlase Hradec Králové natočila autorka knihy Láska ve špičce italské boty Blanka Malá a také si ji sama namluvila. Říká, že to byla troufalost, ale byl to také slib její dceři, a ten chtěla dodržet.  (…)

Dramaturgem byl Jaroslav Pokorný, režie se ujal a speciálně pro audioknihu hudbu složil a nahrál Leoš Sedláček. Audioknihu vydalo Nakladatelství Kazda.
Blanka Malá: Láska ve špičce italské boty aneb V každém věku v sobě můžete najít sílu milovat

Druhým domovem bývalé moderátorky Českého rozhlasu Hradec Králové Blanky Malé se stala Itálie. Když je vám třiapadesát, jste sice úspěšná, rozhlasová moderátorka, ale v osobním životě za sebou máte dva rozvody a ani ve třetím manželství nejste šťastná, k dalším životním změnám už příliš odvahy nemáte.

Přesto se hlavní hrdinka příběhu knihy Láska ve špičce italské boty jednoho rána probudí, najde v sobě sílu vzdát se pohodlného postu manželky, požádá o rozvod a odjede sama na dovolenou do Kalábrie. Netuší, že jedno přání, které zcela nevinně napsala v kostelíku v Tropea se začne den po dni, stejně tak jako její osud, pomalu naplňovat.
Láska ve špičce italské boty Láska ve špičce italské boty|foto:archiv Blanky Malé

Uvěří Blanka svému srdci nebo podlehne společenskému diktátu, který praví, že v 53 letech nesmí milovat 36letého muže, protože to není normální?

Nechte se vtáhnout do příběhu, který se odehrává na Capo Vaticano, pásu Tyrhénského pobřeží s mohutnými granitovými výběžky, mezi kterými se ukrývají panenské pláže s bílým pískem a křišťálovým mořem.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)