Chalupa 1/12 (2024)

Mluvené slovo Pavla Křivánková: ChalupaPavlína Křivánková. Četba na pokračování. Pro rozhlas připravila Iveta Novotná. Hudba Ondřej Gášek. Zvukový mistr Radek Veselý. Dramaturgie Marina Feltlová. Režie Dimitrij Dudík.

Účinkují Tereza Dočkalová, Apolena Veldová a Aleš Procházka (epilog).

Natočeno 2024 (Praha Karlín, studio F). Premiéra 18. – 29. 3. 2024 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.).

Vydala Radiotéka, duben 2024 (1 CD MP3, CR.SS.2024.45; EAN 8590236121492; katalogové číslo CR1214-9).

Pozn.: Dvě zcela jiné ženy z odlišného prostředí, společného mají ale víc, než by si přály. Těhotná Helena uteče od panovačné matky k babičce na valašskou samotu, jedině tam je jí opravdu dobře. Tereza se potýká s krizí středního věku, nesnesitelným šéfem a dcerou, které nerozumí. Osudy obou žen náhle propojí tragická událost, se kterou se každá z nich musí vyrovnat po svém. (anotace)

Lit.: anonym: Pavlína Křivánková: Chalupa. Dvě ženy, dva odlišné světy, jeden muž. In web ČRo 2 Praha, 18. 3. 2024 (článek). – Cit.:  Existují cesty, které si člověk nevybírá, a lidé, které by raději nepotkal. Helenin přítel je nedostupný. První společné dítě se dere na svět a po Karlovi se slehla zem. Mladá žena utíká z města na valašskou samotu, od lidí a své matky, která přesně ví, jak by měla dcera žít. Tereza má trable s nesnesitelným šéfem a do toho manžel vybral bez jejího vědomí větší částku ze společného účtu. Životní dráhy obou žen přetrhne krutá událost a příběhy se protnou. (…)

Každá se s osudovou ztrátou musí vyrovnat po svém. Tereza se snaží rozluštit cizí tajemství a Helena se pere s vlastní nejistotou a závislostí na druhých. Dokážou najít v nečekané situaci sílu jít dál? A dokážou být ještě někdy vůbec šťastné? (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)