Piko 1/10 (2024)

Apolena Rychlíková a Pavel Šplíchal. Desetidílná četba na pokračování. Připravila Iveta Novotná. Zvuk Dominik Budil. Zvuková spolupráce Jakub Rataj. Režie Petr Mančal.

Účinkují Tereza Hofová, Klára Cibulková, Anna Kameníková, Hynek Chmelař a Vojtěch Hrabák.

Natočeno 2024. Webová premiéra 14. 10. 2024 (ČRo Rádio Wave, 1 díl 22-26 min.) v cyklu Audioknihy Radia Wave.

Lit.: Sladká, Michaela: Apolena Rychlíková, Pavel Šplíchal: PIKO. Česká cesta od vzniku pervitinu až k pikařským Instagramům. In web ČRo Radio Wave, 14. 10. 2024 (článek). – Cit.: (..)  Desetidílná četba na pokračování obsahuje expresivní výrazy a není vhodná pro děti. Česká cesta od vzniku pervitinu až k pikařským Instagramům. Kde se vzal pervitin? A kdo jsou jeho uživatelé? Vydejte se s reportážní knihou za českým příběhem téhle drogy.

Kniha s podtitulem „Na životech feťáků záleží“ přináší skutečné příběhy lidí, jejichž život je někým způsobem spojen s pervitinem. Od předrevolučních experimentů až ke sdílení užívání na sociálních sítích zavede novinářské duo Apolena Rychlíková a Pavel Šplíchal posluchače například do abstinující komunity nebo do vězení. Kniha byla oceněna jako nejlepší dokumentární publikace roku 2023 na Mezinárodním filmovém festivalu v Jihlavě. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)