Parfum – Príbeh vraha 1/4 (Parfém – Příběh vraha, 2007)

Patrick Süskind. Čtyřdílná četba na pokračování z románu (Das Parfum). Přeložil Viera Juríčková. Redakce Miriam Vojteková. Hudbu vybral Miroslav Nemec. Zvuk Andrej Klimits. Režie Jana Strnisková.

Účinkuje Štefan Bučko.

Natočilo Literárno dramatické centrum štúdio Bratislava SRo v roce 2007 (díl cca 28 min., celkem 1:52 hod.). Premiéra ve dnech 23.-26.4.2007 na stanici Slovensko. Repríza 11. – 14. 1. 2021 (SRo Rádio Litera, 20:00 h.; 8:00 h.; 18:00 h.).

Citát z recenze : Kudy chodím, tudy čichám… Typická deformace, kterou ve vás vyvolá četba Süskindova románu. Německému spisovateli se v něm podařil husarský kousek; ukázal nám svět, jak se jeví prostřednictvím nosu, přičemž k evokaci vůní využil osobitých jazykových prostředků. —– Süskind se tváří, že píše klasický životopisný román, udivuje nás hlubokou znalostí dobových reálií 18. století a tehdejších technologií výroby parfémů a teprve postupně si uvědomujeme, že jsme svědky tajemného mýtu, ďábelského sestupu do propastí lidské duše, kde dřímá prastaré zvíře… (in: Otomar Dvořák, Pevnost 1/7)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)