Rizni / Různí lidé (2022)

Audiowalk divadla Uzahvati. Tvůrci nezjištěni.

Natočeno 2022. Česká premiéra 10. 9. 2022 (prostor Hlavního nádraží Praha, 13:00 h.; 60 – 70 min.).

Lit.: anonym: Rizni/Různí lidé. In web MDP, srpen 2022 (článek). – Cit.: Audiowalk divadla Uzahvati, průkopníků imerzivního žánru na Ukrajině. Texty vzniklé na základě 23 hodin rozhovorů s Ukrajinci, kteří se museli stát hrdiny vlastních životů i v těch nejtemnějších dobách. Dialog mezi těmi, kdo si myslí, že světlo je navždy ztraceno, a těmi, kdo v něj stále věří.

Audiowalk divadla Uzahvati, průkopníků imerzivního žánru na Ukrajině. Každý z nás přemýšlí o sobě, o svém štěstí, strachu a víře. Miliony Ukrajinců byly nuceny se rozhodnout, zda zůstat ve svých domovech pod palbou nebo utéci z válkou zničených měst. Zda bojovat, pomáhat, skrývat se, umírat, trpět… A miliony Evropanů pohostinně otevřely dveře svých domovů a srdcí, poskytly útočiště dětem, ženám, starým lidem i zvířatům, kteří se ocitli v nouzi. Společné zamyšlení nad pocitem osobního štěstí. Dialog mezi těmi, kdo si myslí, že světlo je navždy ztraceno, a těmi, kdo v něj stále věří. Texty vzniklé na základě 23 hodin rozhovorů s Ukrajinci, kteří se museli stát hrdiny vlastních životů i v těch nejtemnějších dobách. Lidé jsou různí, ale zároveň tolik stejní ve své touze po štěstí. Procházka nádražím mezi skladovými kamerami, pokladnami, čekárnami, shonem, lidmi a věcmi až na nástupiště, odkud už musí jít každý svou cestou. Je ta cesta správná? Kam jít dál? Čeká tam štěstí? A jaká je jeho cena?

Koprodukce divadla Uzahvati (Kyjev) a Městských divadel pražských.

Lit.: anonym: Městská divadla pražská – dobrovolníci/volunteers wanted! In web Culturenet, 17. 8. 2022 (článek). – Cit.: Městská divadla pražská hledají dobrovolníky s komunikativní znalostí anglického nebo ukrajinského jazyka./Prague city theatres are looking for volunteers with communicative knowledge of Czech or Ukrainian language.

Městská divadla pražská hledají dobrovolníky s komunikativní znalostí anglického nebo ukrajinského jazyka ke spolupráci s divadlem Uzahvati, průkopníky imerzivního žánru na Ukrajině. Audiowalk s názvem RIZNI / DIFFERENT PEOPLE / RŮZNÍ LIDÉ zkoumá téma osobního štěstí a vznikl na základě 23 hodin rozhovorů s Ukrajinci, kteří se museli stát hrdiny vlastních životů i v těch nejtemnějších dobách. Premiéra proběhne 10. září 2022 v prostorách Hlavního vlakového nádraží v Praze. Vždy v časech 13.00, 16.00 a 19.00. Chcete se stát součástí projektu a vydat se s námi na procházku nádražím mezi skladovými kamerami, pokladnami, čekárnami, shonem, lidmi a věcmi až na nástupiště, odkud už musí jít každý svou cestou? Přihlaste se přes formulář.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)