Potíže s existencí (2016)

Josef Kroutvor. Úvaha básníka, esejisty a historika umění o tíze středoevropských dějin a vývoji českého myšlení od 19. století. Z autorova rukopisu připravil Miloš Doležal. Režie Petr Mančal.

Účinkuje Jaroslav Someš.

Natočeno 2016. Premiéra 5. 9. 2016 (ČRo 3 Vltava, 15:05 h.; 15 min.) v cyklu Psáno kurzívou. Repríza 27. 4. 2024 (ČRo 3 Vltava, 8:05 h.) v cyklu Víkendová příloha a Esej.

Lit.: Doležal, Miloš: Josef Kroutvor: Potíže s existencí. Úvaha o tíze středoevropských dějin a vývoji českého myšlení. In web ČRo 3 Vltava, 27. duben 2024 (anotace). – Cit.: Mácha, Hašek, Kafka, Havlíček, Neruda, Masaryk, Havel… nebyli jen literáty. Přijali českou existenci za svůj osud, úděl i poslání. A soustavně se vyjadřovali k české existenci a smyslu českých dějin.  (…)

Básník, esejista a historik umění Josef Kroutvor uvažuje ve svém textu o tíze středoevropských dějin a vývoji českého myšlení od 19. století až po dnešek.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)