Nečernobílý fenomén Karel Gott (2019)

Ondřej Konrád. Komentář.

Natočeno 2019. Premiéra 2. 10. 2019 (ČRo Plus, 3 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Konrád, Ondřej: Ondřej Konrád: Nečernobílý fenomén Karel Gott. In web ČRo Plus, 2. říjen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Gottland se jmenuje pozoruhodná kniha reportáží polského spisovatele Mariusze Szczygieła, věnovaná vybraným českým osobnostem a fenoménům 20. století.  Ačkoli žádná ze šestnácti kapitol o Karlu Gottovi přímo není. Ale přesto jde o titul velmi výstižný.

Jak vidno od prvých hodin po oznámení o úmrtí věhlasného popzpěváka. Kdy se média nevěnují takřka vůbec ničemu jinému než jeho osobě a kariéře, a mimořádně se sešla vláda a vyhlásila státní smutek v den pohřbu. Který by se podle kardinála i Babiše mohl dokonce konat v katedrále Sv. Víta, místě posledního spočinutí králů.

Samozřejmě. Kde také v Gottlandu jinde? Ale bude záležet na Gottově rodině. Pokud svolí, už couvnout nepůjde a budeme mít světový rekord v uctívání interpreta písniček pro všední den. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)