Při hře na vojáky už děti zase chtějí být Němci (2019)

Jiří Stočes.  Fejeton.

Natočeno 2019. Premiéra 11. 10. 2019 (ČRo Plzeň, 4 min.).

Lit.: Stočes, Jiří: Jiří Stočes: Při hře na vojáky už děti zase chtějí být Němci. In web ČRo Plzeň, 11. říjen 2019 (článek+ nahrávka k poslechu). – Cit.:  Rodiče, kteří se snaží odvrátit své synky od zbraní, často říkají, že to nemá smysl. Malí kluci mají hry na vojáky zřejmě geneticky zakódované. Ovšem když mají tatínka historika, neubrání se výkladu – alespoň Jiří Stočes neponechal nic náhodě.

Navzdory tomu, že sám jsem nevoják a téměř pacifista, můj devítiletý syn se nadchnul pro vše, co souvisí s vojskem, zbraněmi a válkou. Na nic jiného si téměř nehraje, o ničem jiném nemluví. Také si velice oblíbil různé dokumentární pořady v televizi, které se týkají druhé světové války, případně i pozdějších konfliktů. Mimochodem – velmi mě v této souvislosti namíchnul ruský seriál vysílaný na jistém privátním televizním kanálu, který do značné míry kopíruje dramaturgii i žoviální styl slavného Top Gearu, ovšem s tím rozdílem, že nejde o auta, ale o nejmodernější vojenskou techniku, včetně nejrůznějších zbraní. I ten ovšem můj syn s ostatními chlapečky jen hltal… (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)