Šumava (2019)

Pavel Kroneisl. Rozhlasový sloupek.

Natočeno 2019. Premiéra 17. 10. 2019 (ČRo České Budějovice, 2 min) v cyklu Rozhlasový sloupek.

Lit.: Kroneisl, Pavel: Pavel Kroneisl: Šumava. In web ČRo České Budějovice, 17. říjen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Měl jsem před několika dny možnost prohlédnout si Šumavu z výšky, z letadla.  Startovali jsme z polního letiště v Blatné nedaleko Frymburka. Letěli jsme nad  Lipenským jezerem a potom dále proti proudu Vltavy, Otavy a Křemelné.

Zpět jsme se točili až téměř nad Všerubským průsmykem. Dá se tedy říci, že jsme až na pár kilometrů viděli celou Šumavu.

Bylo to nádherné dopoledne. Krásné slunečné počasí, a tudíž jsme měli k dispozici dokonalou viditelnost. Prostě pohoda. Ovšem ty pohledy ve mně zanechaly to, čemu se říká smíšené pocity.

Na jedné straně nádherná pode mnou ležící příroda Šumavy. Kouzelného koutu světa, kde je paráda žít. To si člověk uvědomuje, až když  má tuhle možnost a z výšky to všechno vidí tak nějak pohromadě. Máme na jihu a západě Čech prostě klenot, to není fráze, který nedokážeme docenit. (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)