Meditace z lumpenkavárny (2014)

Petr Vizina. Komentář.

Natočeno 2020. Premiéra 19. 11. 2014 (ČRo Plus, 3 min.) .

Lit.: Vizina, Petr: Petr Vizina: Meditace z lumpenkavárny. In web ČRo Plus, 19. listopad 2014 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  První sklenička pomáhá rozpustit povrchové napětí, které si člověk nese z práce. S další sklenkou se uvolní, má dojem, že krev se vrací do oběhu. Začne být komunikativní a snad i zábavný. Výstraha je, řekněme, notoricky známá: Pokud tohle kolečko opakujete příliš často a nevíte, kdy přestat, čeká vás lekce u apoštola abstinence, primáře Nešpora.

Vzpomněl jsem si na to, sedě v oblíbené lumpenkavárně. Jako omluvu své přítomnosti na tomto v poslední době zmiňovaném místě uvádím, že bydlím v Praze a nechodím do hospod či pivnic. Lumpy tu nevídám, kafe vaří obstojné. A na prezidenta Zemana přišla řeč, teprve když vzpomínal na studentské shromáždění 17. listopadu 89. S tím, že zasahujícím lidovým milicím, strejcům jakýmsi, bývalo prý snadné utéct. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)