Washington doutná hněvem. Čeká Trumpa na poslední chvíli trest? (2021)

Matěj Schneider. Komentář.

Natočeno 2021. Premiéra 8. 1. 2021 (ČRo Plus, 3 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Schneider, Matěj: Matěj Schneider: Washington doutná hněvem. Čeká Trumpa na poslední chvíli trest? In web ČRo Plus, 8. leden 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Něco takového nezažil Washington od roku 1814, kdy Kapitol vypálila britská armáda. Ani během občanské války se nic takového nestalo.

Ve středu ale vpadli do budovy Kongresu násilníci a řádili tu s konfederačními bojovými zástavami a mývalími čapkami. Do toho washingtonské úřady ohlásily, že jak v sídle republikánské, tak v sídle demokratické strany našly improvizované bomby. V jedné ze zasedacích síní se v jednu chvíli i střílelo. Podle úřadů přišli během dne o život čtyři lidé.

Přímo Donald Trump ale jako kdyby žil ve virtuální realitě. Právě jeho mítink ve Washingtonu vše nastartoval. Opakoval na něm nejen svoje stesky, že sbírá málo lajků na Twitteru, ale především lži o ukradených volbách. „Nikdy to nevzdáme, nikdy neuznáme porážku,“ říkal Trump shromážděnému davu (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)