Dvacet pět tisíc podpisů za měsíc. Minářův projekt Lidé Pro se potýká s nezájmem (2021)

Apolena Rychlíková. Komentář.

Natočeno 2021. Premiéra 19. 1. 2021 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Rychlíková, Apolena: Apolena Rychlíková: Dvacet pět tisíc podpisů za měsíc. Minářův projekt Lidé Pro se potýká s nezájmem. In web ČRo Plus,  19. leden 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Když se bývalý občanský aktivista Mikuláš Minář rozhodl ohlásit svůj vstup na politickou scénu, hýřil nejen optimismem, ale i sebevědomím. Opakovaně mluvil o tom, že opoziční strany se vyčerpaly a on, stejně jako lidé kolem něj, nevěří, že by kdy mohly porazit Andreje Babiše a jeho hnutí ANO.

V prosinci proto s velkou pompou představil Minář svoji stranu s matoucím, vyprázdněným, ale v důsledku vlastně přiléhavým názvem Lidé Pro. Ten doplňuje logo s facebookovým palečkem v barvě, která až nápadně připomíná hnutí ANO.

První problémy se vynořily hned se zveřejněním propagačního videa: jeho velká část se totiž točila kolem lídra hnutí Mináře, což vzhledem k proklamované touze oslovit i Česko B působilo poněkud neadekvátně.

Na to, že kolem zuří globální pandemie a že s sebou kromě řady politických potíží přinese i nespočet těch sociálních a ekonomických, jako by si Minář nevzpomněl a jedna obecná fráze střídala ve videu druhou. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)