Bulharská stopa Vrbětic stojí za sledování, stejně jako jeden z ruských argumentů (2021)

Thomas Kulidakis. Komentář.

Natočeno 2021. Premiéra 2. 5. 2021 (ČRo Plus, 3 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Kulidakis, Thomas: Thomas Kulidakis: Bulharská stopa Vrbětic stojí za sledování, stejně jako jeden z ruských argumentů. In web ČRo Plus, 2. květen 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Bulharsko se nakonec rozhodlo vyhostit jednoho ruského diplomata v souvislosti s podezřením, že se ruští občané – agenti mohli podílet na čtyřech explozích v muničních skladech a továrnách v průběhu deseti let. Není nijak překvapivé, že i v nich měl být zapletený obchodník se zbraněmi Emilijan Gebrev, stejně jako v případě Vrbětic.

Jeho firma nejdříve popřela, že by ve Vrběticích něco měla, pak samotný Gebrev v rozhovoru s New York Times připustil, že tam možná i něco mít mohl, dokonce že tam vlastně i něco měl. Podobně také v případě bulharské linky Gebrev prohlásil, že minimálně u dvou ze čtyř podezřelých výbuchů s nimi nic neměl společného. V našem prostředí bychom mohli říct, že nazval bulharské úřady čučkaři s nádavkem neschopných hlupáků. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)