Babiš patří do sněmovní opozice. Už jen kvůli možné diktatuře vítězů (2021)

Petr Holec. Komentář.

Natočeno 2021. Premiéra 16. 10. 2021 (ČRo Plus, 3 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Holec, Petr: Petr Holec: Babiš patří do sněmovní opozice. Už jen kvůli možné diktatuře vítězů. In web ČRo Plus, 16. říjen 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: I premiér a šéf ANO Andrej Babiš se vyspal z voleb, ve kterých sněmovní většinu získaly dvě antibabišovské koalice. A rozhodl se, že ve sněmovně bude sedět i v opozici. Je to určitě dobře.

Každá demokratická vláda potřebuje silnou opozici, jinak jí hrozí degenerace mocí. Bez Babiše by navíc byl jediným výrazným opozičním lídrem šéf SPD Tomio Okamura – a to je kádrově lehce deficitní.

Ne, že by Babišovi hrozilo, že bude opozičním lídrem v prosezených hodinách ve sněmovně, to fakt není jeho styl. Neviditelnou opoziční práci proto v ANO určitě nechá jiným.

Taky sám říká, že není žádný velký rétor, co se rád nadnáší na vlastních velkých slovech. Zato ale místo toho umí být mediální „křikloun“, kterému PR tým jistě připraví i slušnou protivládní munici. To ostatně ukázal už ve vládě, kdy se právě za jeho chytře vybranými a zacílenými sněmovními projevy vždycky táhla nejhlubší mediální stopa. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)