Biden dekriminalizuje konopí. Reforma je to nedokonalá, symbolická i předvolební (2022)

Matěj Schneider. Komentář.

Natočeno 2022. Premiéra 10. 10. 2022 (ČRo Plus, 3 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Schneider, Matěj: Matěj Schneider: Biden dekriminalizuje konopí. Reforma je to nedokonalá, symbolická i předvolební. In web ČRo Plus, 10. říjen 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Málokterý obrázek byl za poslední tři dekády tak často používán k popisu americké politické scény, jako dva záběry z dílu seriálu Simpsonovi z roku 1994. Zaznamenávají sjezdy republikánské a demokratické strany. Na republikánském jsou vystavené transparenty s nápisy „Chceme pro všechny to nejhorší“ a „Jsme prostě zlí“. Na demokratickém sjezdu najdete nápisy „Nenávidíme život i sami sebe“ a „Neumíme vládnout“.

Právě kvůli neschopnosti demokratů dohodnout se takřka na ničem i v momentě, kdy ovládají obě komory Kongresu i Bílý dům, v uplynulém roce bonmot o neschopnosti vládnout ožil. O to překvapivější je teď před volbami do Kongresu sledovat, že se strana přece jen odhodlává k pár veskrze populárním krokům. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)