Profesionalizace prezidentova týmu by měla posílit Pavlovu prestiž (2023)

Lukáš Jelínek. Komentář.

Natočeno 2023. Premiéra 12. 9. 2023 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Jelínek, Lukáš: Lukáš Jelínek: Profesionalizace prezidentova týmu by měla posílit Pavlovu prestiž. In web ČRo Plus, 12. září 2023 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Na průvan, který z Pražského hradu po prezidentovi Zemanovi odvál i jeho družinu, navazuje vichr změn v kanceláři prezidenta Petra Pavla. A vzhledem k tomu, že končí hned několik dosavadních Pavlových důležitých spolupracovníků, dá se tušit hlubší smysl rošády. Křeslo ředitelky kabinetu opouští Linda Jozwiak Kopecká. Do budoucna už nebude fungovat ani kabinet, místo něj byl zřízen sekretariát prezidenta kočírovaný Lucií Obdržálkovou.

Markéta Řeháková zůstává tiskovou mluvčí, přišla ale o funkci ředitelky odboru komunikace. Citelný bude též odchod Tomáše Richtera z pozice šéfa Pavlových poradců. Podle Hospodářských novin se má loučit i právní poradce Petr Pánek.

Máme ještě v živé paměti, jak se Pavlův hradní tým rodil a s jakou pompou byl představen. Jeho jádrem se stali lidé podílející se na předvolební kampani. Tomáš Richter v ní komunikoval se sponzory, zajišťoval finance, ale zároveň formuloval politickou strategii. Markéta Řeháková byla ústy i štítem kandidáta a marketingově zdatná Linda Jozwiak Kopecká celou kampaň řídila.

Další lidé přišli po Pavlově zvolení. Zmiňme tři klíčové. Kancléřku Janu Vohralíkovou, hybatelku současných změn, si prezident vytipoval v Senátu, kde byla pravou rukou předsedy. Překvapivou posilou se na jaře stal renomovaný politolog Tomáš Lebeda, jemuž připadlo vedení odboru vnitřní politiky.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)