Dvě třetiny Čechů by schvalovaly cosi jako Mnichovskou dohodu pro Ukrajinu. Nepoučily se z historie (2024)

Martin Fendrych. Komentář.

Natočeno 2024. Premiéra 23. 6. 2024 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Fendrych, Martin: Martin Fendrych: Dvě třetiny Čechů by schvalovaly cosi jako mnichovskou dohodu pro Ukrajinu. Nepoučily se z historie. In web ČRo Plus, 23. červen 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Agentura STEM v březnu opět zkoumala postoj Čechů k válce na Ukrajině a k ukrajinským uprchlíkům u nás. Výsledky nedávno předložila poslancům branného výboru.

Začněme uprchlíky. Jejich pobyt u nás podpořilo v průzkumu 55 procent respondentů, v lednu jich bylo o dva procentní body méně. Znamená to ovšem, že 45 procent, skoro polovina dotázaných, je proti tomu, abychom lidem prchajícím před válkou poskytli ochranu. Nic na tom kupodivu nemění ani fakt, že český stát už na uprchlíky nedoplácí, naopak se mu vyplácejí. Smutné.

Další neradostný výsledek výzkumu: podle 65 procent dotázaných by mělo Česko usilovat o rychlé ukončení války na Ukrajině, i kdyby to znamenalo, že Rusku zůstanou některá zabraná území. Proti lednu jde o pokles o čtyři procentní body, ale pořád tak uvažují dvě třetiny obyvatel. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)