Chyba systému – Současný český feminismus (2024)

Bianca Bellová. Longread. Esej. Uvádí Jan Pokorný.

Natočeno 2024. Premiéra 23. 8. 2024 (ČRo Plus, 21 min.) v cyklu Chyba systému.

Lit.: Bellová, Bianca: Esej Biancy Bellové: Současný český feminismus. In web ČRo Plus, 23. srpen 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: „Společnost Morgan Stanley přišla se studií, podle které bude v roce 2030 45 procent žen ve věku 25 až 44 let svobodných a bezdětných. Dobrá zpráva? Pro výrobce krmiva pro kočky a luxusní kosmetiky určitě. Je to ale dobrá zpráva i pro ženy?“ ptá se ve svém eseji pro podcast Chyba systému Českého rozhlasu Plus spisovatelka Bianca Belllová. „Ještě nikdy si muži s ženami nebyli tak odcizeni jako dnes,“ varuje.

„Celé armády feministů s titulem a dveřmi do mainstreamových médií víc než otevřenými formují veřejné mínění a sebeuvědomění dívek a mladých žen, ale i mužů, kterým odhalují nejrůznější mechanismy útlaku a dominance, které na nich páchá patriarchát,“ píše Bellová.

„Ženu už neobdivujeme za to, že je silná a rovnoprávná, či že dokáže darovat život, ale litujeme za to, že je utlačovaná oběť,“ myslí si Bellová.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)