O Zakletém ostrově 1/7 (2014)

Dagmar Langová. Původní pohádkový seriál o Lukášovi, který vysvobozuje hračky z moci vrbového krále na Zakletém ostrově. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková. Režie Dimitrij Dudík.

Účinkuje Martin Písařík.

Natočeno v roce 2014. Premiéra 13. – 19. 10. 2014 (ČRo 2 Praha, 19:45 h.) v cyklu Hajaja. Repríza 5. – 11. 11. 2018 (ČRo 2 Praha, 19:45 h.) v cyklu Hajaja.

Obsah: 1. Proč jsou vrby smutné. – 2.   O zrádných vrbách. – 3. O Člověče, nezlob se. – 4.  O hře na babu. – 5. O zrádném bludišti. – 6. O poslední hračce. – 7. O královské hrdosti.

Lit.: anonym: Dagmar Langová: O zakletém ostrově. In web ČRo 2 Praha, říjen 2014 (anotace). – Cit.: Rády se, děti, před spaním tak trochu bojíte? Tak nastražte ouška! Hajaja vás sedmkrát vás zavede na ostrov, na který se všichni bojí vkročit. O místě, kam vede starý dřevěný most, se povídají hrůzostrašné historky: prý mu vládne zlý vrbový král, jenž potrestá každého, kdo naruší jeho klid. Jenže malému Lukášovi na tento ostrov odplavala oblíbená plyšová hračka, psík Muki.  A protože Lukáš má jen jeho, rozhodne se zachránit ho ze Zakletého ostrova stůj co stůj. Co na ostrově všechno zažije a komu pomůže k návratu domů, o tom vypráví původní pohádkový seriál, který napsala Dagmar Langová. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)