Pohádky z lesa 1/7 (2014)

Bela Schenková. Původní pohádkový seriál z lesa, na jehož jednom konci rostly listnaté stromy, na druhém jehličnany uprostřed bylo jezírko a kolem něj mýtina s lesními jahodami. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková. Režie Jaroslav Kodeš.

Účinkuje Marika Procházková.

Natočeno 2014. Premiéra 8.-14. 12. 2014 (ČRo 2 Praha, 19:45 h.). Repríza 7. – 13. 10. 2019 (ČRo 2 Praha, 19:00 h).

Obsah: 1. Lesní jahody (10 min) – 2. Zloděj – 3. Hodina francouzštiny – 4. Orchestr – 5. Jak hamižná liška k rozumu přišla – 6. Velký závod – 7. Vánoce.

Lit.: anonym: Bela Schenková: Pohádky z lesa. In web ČRo 2 Praha, prosinec 2014 (anotace). – Cit.: V lese, který je na první pohled celkem obyčejný, žijí zvířata trochu nezvyklým způsobem. Přátelí se spolu, ale občas si dělají i naschvály. Pomáhají si navzájem, ale někdy i tak trochu trucují. Zajímají se o to, jak se mají lidé a jestli jim něco nechybí, učí se francouzsky, mají svůj vlastní orchestr, soutěží v různých sportovních disciplínách a dokonce slaví Vánoce.  Rozhodně při tom nezapomínají na své blízké, kteří jsou už třeba nemocní a nemohou se jen tak přidat ke slavnostní hostině. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)